Autoloze zondag

geplaatst in: In beeld | 0

Afgelopen zondag was het autoloze zondag, een goede gewoonte die Cochabamba drie keer per jaar viert. Het is een dag dat iedereen de straat opgaat voor wandelingen of op de fiets een rondje door de stad rijdt. Ook al wonen we op 2500 m het grootste deel van de stad is relatief plat, ideaal voor fietsen dus.

Als kerk willen we ons meer richten op de buurt en omdat we aan een groot kruispunt zitten had iemand het idee om op de autoloze zondag aanwezig te zijn met water, eerste hulp, fietspompen en schminken.

De avond ervoor was er een auto ongeluk net voor de kerk gebeurt, waarbij een drinken trufi chauffeur op twee andere auto’s gebotst was. gelukkig waren er geen gewonden maar de straat lag vol met glas en ander materiaal. we zeiden lachend dat dat Gods voorzienigheid was zodat we veel banden op konden pompen, maar we besloten toch maar dat het een goede manier was om ons dienstbaar te tonen, dus veegden de straat aan en ruimden de rommel op.

Diego had alles georganiseerd en het was een groot succes. De mensen reageerden erg goed en waren blij met onze service. Het was geweldig hoe solidair en gezellig iedereen was. op de eerste hulp hadden we vooral te maken met schaafwonden van mensen die alleen op autoloze zondagen de fiets pakken en dus eigenlijk niet zo goed weten hoe ze moeten fietsen. Om dezelfde reden waren er heel wat banden op te pompen.

 

 

 

 

Geef een antwoord