Op conferentie

geplaatst in: Nieuwsbericht, Verhalen | 0

conference

Afgelopen week was ik op de jaarlijkse conferentie van SIM Bolivia. Daarom kon ik niets posten, al had ik mijn laptop net weer terug. Ik was meer kwijt dan ik had verwacht, dus ik kon nog even van een unplugged weekje genieten.

Hoewel, ik hou niet van conferenties, als in, echt totaal NIET. Het is denk ik bedacht door super-extraverte mensen, want alleen zij kunnen opgeladen worden van zo’n week op elkaars lip. Ik kom er bekaf van terug. Voor mij komt het neer op: te veel mensen, te weinig privacy, en onder die omstandigheden wordt je geacht sociaal te zijn én het nog leuk te vinden ook.

Ik had daarbij nog eens de pech met iemand op een klein kamertje te slapen die klonk als een dieselmotor in de verkeerde versnelling. Onze derde kamergenoot scheen nergens last van te hebben tot mijn totale verbijstering, tot ze mij de laatste dag onthulde dat ze speciale oordoppen gebruikt. Nu neemt mijn verdraagzaamheid en mensenliefde exponentieel af als ik niet slaap, dus eh het was een weekje eh karaktertraining.

Gelukkig kwam Diego langs als hij niet moest werken (maar bleef niet slapen anders hadden we samen een kamertje kunnen delen). Hij heeft dan weer een zeer positief effect op mijn humeur, en zijn sociale vaardigheden compenseren mijn gebrek daaraan. Donderdagnacht ben ik even ‘verdwenen’ om in ons eigen bed te slapen voor er echt ongelukken gingen gebeuren. Heerlijk!

Helaas heb ik geen interessante nieuwe inzichten te melden, want de preken waren dramatisch saai. Ik ben dus hard opgeschoten met mijn haakprojectje. Wat wel leuk was, alle landen konden zichzelf voorstellen, dus ik mocht mensen wat over Nederland vertellen. Ik had onder andere dit filmpje gebruikt, en kon bijna alle aanwezige nationaliteiten met elkaar verbinden.

Maar al met al moet ik bekennen, af en toe was het eigenlijk gewoon gezellig.

Ik kreeg net te horen dat de lessen een week uitgesteld worden in verband met verbouwingen, en de eerste week is er toch nog lang niet iedereen, dus ik zou mogelijkerwijs en zonder verdere gekke toestanden en ander voorbehoud wel eens mijn e-mails kunnen beantwoorden.

Geef een antwoord