Dag van de student

geplaatst in: El Seminario | 0

Hier in Bolivia is er een dag voor alles. Er is een dag van het vaderland, dag van de vlag, dag van Cochabamba, natuurlijk ook moederdag en vaderdag, maar ook dag van het kind, dag van de (inheemse) vrouw, dag van de docent, en ga zo maar verder. Elke dag heeft zijn passende invulling.

21 september is de dag der dagen, niet in de laatste plaats omdat dan de lente begint! Maar afgezien dat het de dag van de lente is, is het ook de dag van de liefde, dag van de jeugd, dag van de arts, dag van de vriendschap, én het is de dag van de student.

Dat laatste is natuurlijk aanleiding voor een bijzondere dag op het seminar. In de koffiepauze was er een programma met toespraken, liedjes en salteñas. Er bleven nog een paar salteñas over dus door middel van een bijbelquiz voor theologiestudenten konden ze nog een extra salteña winnen.

Als verrassing voor mijn studenten had ik cakejes gebakken voor tijdens de les. Twee studenten vroegen toen opeens of ze even weg mochten. Prima. Kwamen ze al snel terug met twee flessen frisdrank en een stapel bekertjes!

 

 

Geef een antwoord