De lerarenkamer

geplaatst in: El Seminario, Verhalen | 0

Op het seminar bestaat een soort lerarenkamer. Hij is 1 bij 3 meter groot stond eigenlijk te vol om er gezellig te zitten. Als er een pauze was haalde ik meestal wat te drinken bij de leerlingen in de refter. Maar in de zomervakantie hebben ze hem leeggehaald en opgeknapt, dus nu kun je er goed zitten en wordt hij ook echt gebruikt.

Als ik les heb na de pauze kom ik daarom ietsje eerder aan om samen wat thee te drinken en met de andere docenten te praten. Er bestaan geen docentenvergaderingen of andere gelegenheden om de andere docenten te ontmoeten (nee, echt niet), dus ik profiteer van de mogelijk op zn minst enkele collega’s te leren kennen.

Alleen mijn collega’s zijn zeer serieuze mannen op leeftijd. De gemiddelde leeftijd is het dubbele van die van mij. Er zijn meer vrouwen op het seminar, op het secretariaat en in de keuken. Er zijn zelfs 2 of 3 andere vrouwen die lesgeven, maar allemaal in de niet-theologische vakken (pedagogiek bv).

Dan ben ik zo blij dat ik hier ook les kan geven! Want ik merk dat het voor de meisjes in machoistisch Bolivia een enorme bemoediging is om een jonge vrouw voor de klas te hebben staan. Ik denk zelfs dat dat soms meer verschil maakt voor hen dan al mijn klassen bij elkaar.

Geef een antwoord