Een nieuwe directeur voor SIM Internationaal

geplaatst in: Nieuwsbericht | 0

Bogunjoko_Commissioning_banner

Ik wilde dit al eerder vertellen, maar door alle technische problemen is het er nooit van gekomen.

Sinds 1 juni 2013 heeft SIM Internationaal een nieuwe directeur: Joshua Bogunjoko. Dit is geen gewone wisseling van directeur, zoals elke zoveel jaar gebeurt, maar dit is een bijzonder moment. Joshua Bogunjoko komt namelijk uit Nigeria. Hij is de eerste niet-westerse directeur van SIM Internationaal, hoewel hij al een tijd lang gediend heeft als directeur voor Europa en West-Afrika. Maar wat ook een mooi detail is, SIM is ruim honderd jaar geleden in Nigeria begonnen.

Oorspronkelijk stond SIM voor Sudan Interior Missions (Sudan was de algemene naam voor die regio). De meeste zendingsorganisaties waagden zich niet te ver uit de Afrikaanse kust, omdat de binnenlanden erg gevaarlijk waren. Maar drie mannen Walter Gowans, Roland Bingham, en Thomas Kent hadden visie om juist naar die binnenlanden te trekken om ook daar het evangelie te verspreiden. In 1983 trokken ze de Afrikaanse binnenlanden in. Ze kregen alle drie malaria en twee van hen overleden, alleen Roland Bingham overleefde het. Hij ging nog een keer terug, maar werd door de malaria gedwongen om het op te geven. Eenmaal terug in Canada wist hij een team op te zetten die er wel in slaagden om een zendingsbasis op te starten (meer details kunt u hier vinden).

Ik vind het daarom geweldig dat we nu een Nigeriaanse directeur hebben!

Hier kunt u meer lezen over zijn achtergrond, hier over de inauguratie, hier is een interview met hem, en hier is een video van zijn inauguratie en toespraak.

Geef een antwoord