Een visieverhaal

geplaatst in: Nieuwsbericht | 0

Een van de manieren om de visie van SIM weer te laten herleven is door een nieuw visie statement te schrijven. Tijdens verschillende meetings hebben we hier aan gewerkt. Iedereen kon feedback geven. Het was leuk om te zien hoe de verschillende culturen reageerden op de visie. De meer westerse culturen richten zich bijvoorbeeld meer op de juiste formulering en de juiste woorden. Anderen gaven meer commentaar op of de visie wel alles omvatte wat het zou moeten omvatten. Maar ondanks alle op en aanmerkingen had ik het gevoel dat de visie er al was, alleen het in woorden vatten… dat was de uitdaging.

Tijdens een koffiepauze kreeg ik de kans tegen de internationale directeur op te merken dat de vorm van een “visie statement” misschien niet de meest aansprekende vorm was voor veel culturen – dat het eigenlijk een best westerse vorm is – en dat een manifest of een visieverhaal beter zou kunnen werken in veel landen. De directeur was meteen enthousiast over het idee en vroeg dus aan mij of ik geen visieverhaal wilde schrijven. Een geweldige uitdaging. Gelukkig kreeg ik de hulp van een collega die ethnodoxologist is (als ik niet zo van theologie hield en wat meer muzikale gaven had, zou ik direct van carrière veranderen).

[pullquote align=right]

Ethnodoxology is the theological and anthropological study, and practical application, of how every cultural group might use its unique and diverse artistic expressions appropriately to worship the God of the Bible.”

[/pullquote]

Samen schreven we onze eerste poging tot een visieverhaal (Lees: in de avond vechtend tegen de jetlag probeerden we onze ideeën uit te werken). De volgende dag mochten we ons verhaal brengen samen met de nieuwe versie van de visie. Het gaf een andere dynamiek en drama aan de hele visie, waardoor het meer begon te leven. Wie houdt er niet van een verhaal?

Ons verhaal is mogelijk niet het beste verhaal om de visie in te brengen, en ik hoop dat meer begaafdere mensen er aan gaan werken, maar hoe cool is het om als organisatie een visieverhaal te hebben!

Geef een antwoord