Flexibiliteit & bikini’s

geplaatst in: Verhalen | 0

Flexibiliteit is een van de belangrijkste eigenschappen om te overleven als zendeling. Niet alleen wat betreft de tijd, maar ook wat betreft de omstandigheden. Je kunt maar het beter genoegen nemen met wat er is, anders wordt het leven één grote frustratie.

Dat betreft uiteraard zaken als wc’s – als die er al zijn – maar het betreft ook zulke futiele zaken als pashokjes.

Ik moest al een tijdje op zoek naar nieuwe badkleding, maar dat had ik voor me uit geschoven omdat ‘winkelen’ hier vervelend, vermoeiend en tijdrovend is. Maar zaterdag had ik geluk, waren we op de cancha en we liepen toevallig tegen een leuke en fatsoenlijke bikini aan. Perfect. Behalve dan dat er in het hoekwinkeltje van 2 vierkante meter geen ruimte was voor een pashokje.

Daar valt wel een mouw aan te passen. De verkoopster stond op van haar krukje en liet mij daarop zitten. Aan de voorkant kon niemand wat zien als ik maar laag genoeg achter het kledingrek bleef. Aan de zijkant hield de verkoopster een laken omhoog, terwijl haar 4-jarg zoontje door een gat in het laken gluurde. Als ik me dan omgekleed heb, haalt ze de spiegel van de buurvrouw en staat in het gangpad zodat ik me kan bekijken. Verschillende andere verkoopsters komen kijken en geven ook hun mening. Na onderhandelingen over de prijs, lopen we tevreden terug naar huis.

Hoe dan ook, ik kan weer gaan zwemmen.

Geef een antwoord