Per vliegtuig of per kano

geplaatst in: Verhalen | 0

Met SIM zijn we ervan overtuigd dat God ons heeft geroepen om discipelen te maken in gemeenschappen waar hij het minst bekend is. In Bolivia zijn er nog veel gemeenschappen waar Gods goede nieuws nog nauwelijks gehoord is. Een van deze gebieden de TIPNIS, een deel van het tropisch regenwoud ten noorden van Cochabamba en een nationaal park. Hier leven verschillende indigious people groups, waaronder de Yuracaré en de Chimán. Ze leven in relatieve afzondering omdat het gebied moeilijk te bereiken is. Je kunt er per vliegtuigje komen, per kano tocht van een paar dagen, of een dagenlange voettocht. Dit is precies het obstakel waardoor het moeilijk is om hier te werken.

Hieronder kunt u een video vinden van dit prachtige gebied en deze prachtige mensen.

ATM is een team van mensen dat in dit gebied werkt. Een kleine groep zendelingen en lokale voorgangers werken in de verschillende dorpen ter plaatse. Ze hebben ook een basis in een hangar op het vliegveld van Cochabamba en een klein vliegtuigje tot hun beschikking. De piloot vliegt regelmatig af en aan. Hij vliegt bijvoorbeeld een arts naar de dorpen om medische hulp te bieden. Als er een medisch noodgeval is haalt hij de patiënt op om in de stad behandelt te worden. Hij neemt ook voorraden mee voor het team. Zo probeert het team de obstakels te overwinnen om Gods liefde

Diego is nu onderdeel van dit team geworden!

[kad_vimeo url=”https://vimeo.com/186018505″ ]

P.S. Ik ben twee jaar geleden in dit gebied geweest om te kijken wat de mogelijkheden waren om mee te werken met het project. Sinds die tijd heeft de TIPNIS een speciale plek in mijn hart gekregen.

 

Geef een antwoord