Ik zendeling? Nee dank u

geplaatst in: Artikeltje | 0

Voor het blad Dienst ben ik gevraagd om een column te schrijven, de eerste staat nu ook op de site van Utrecht Mission:

[icon icon=icon-quote-left size=14px color=#444 ] Zendeling. Dat is het beroep dat ik moet invullen op alle officiële documenten. Ik vind dat altijd wat vreemd, voor mij is zendeling geen beroep maar een context. Net zoals ‘ex-pat’ niets zegt over je beroep, maar over het gegeven dat je buiten je eigen land je beroep uitoefent. Onder de vele zendelingen die er zijn, zijn net zo veel beroepen vertegenwoordigd: dokters, ingenieurs, verpleegsters, kerkstichters, projectmanagers, vertalers en wat al niet meer. Ik zelf ben gewoon docent, maar dan in Bolivia.

Het grootste probleem van de speciale categorie ‘zendelingen’ is niet zo zeer administratief. Het probleem is dat de uitvoering van de Grote Opdracht (Mat.28:19-20) voor zendelingen gereserveerd wordt. Zij zijn degenen die het evangelie gaan verkondigen en de rest kan thuis blijven want die taak is gedelegeerd. [icon icon=icon-quote-right size=14px color=#444 ]

lees hier verder…

Geef een antwoord