Intellectueel gedoe & creatief huiswerk

geplaatst in: El Seminario | 0

Ik hou niet van intellectueel gedoe. (Nee, dat is niet waar, ik ben eigenlijk dol intellectueel gedoe, ik hou er alleen niet van als het daar bij blijft.) Ik hou ook niet van theologische hoogdravende teksten die niemand echt begrijpt, en wat ook niet uitmaakt omdat het toch totaal irrelevant is.

Daarom bestond het huiswerk voor het vak ethiek uit twee delen.

  1. Een enigszins academisch verantwoorde paper over een hedendaags ethisch dilemma.
  2. Een creatieve vorm om hun thema te presenteren aan doorsnee leken.

Ik ben de enige die hun papers zal gaan lezen, en dat omdat ik er voor betaald word – bij wijs van spreken dan. Ze moeten leren om hun huiswerk goed te maken en hun standpunten te onderbouwen met verantwoord onderzoek, maar de resultaten van dat onderzoek moeten ze vervolgens weten te communiceren in begrijpbare taal.

Het resultaat is dat ik naast een stapel papers een kleurrijke stapel folders, posters en zelfs een filmpje heb liggen.

Geef een antwoord