“Our hearts are our books”

geplaatst in: Verhalen | 0

Afgelopen dagen was ik op conferentie in Sucre voor een orality training. De organisatie die de training verzorgde is Scritures in Use. De video geeft een impressie van de training.

 

Er waren verschillende mensen uit heel het land die werken in de dorpjes. Voor hen kan deze methode van het vertellen van Bijbelverhalen zeer goed zijn. Een van de Quechua vrouwen kon ook niet lezen en spreekt geen Spaans. Maar door het vertellen van Bijbelverhalen in het Quechua aan andere vrouwen, kan zij een enorme impact maken op hun levens. Met andere woorden, leesvaardigheden en taalvaardigheden zijn geen voorwaarden om Gods nieuws te kunnen verkondigen!

Ik ben nog aan het nadenken hoe ik dit zelf kan gebruiken, want een seminar is meestal gebaseerd op de literaire manier van leren en op analytisch denken. Door de jaren heen heb ik geprobeerd mijn didactiek aan te passen aan de orale voorkeur voor leren, zoals een sociale leeromgeving creëren.

Hoe dan ook, ik ben dol op verhalen, ik vertel graag, en ik hou van de Bijbel. Een goede combinatie dus voor de orale manier van leren.

Geef een antwoord