Principes achter het bloggen

geplaatst in: Nieuwsbericht | 0

In de een na laatste blogpost legde ik uit dat we heel rustig aan gaan doen met het delen van foto’s van onze zoon. Het lijkt ons verstandig om zijn privacy zo veel mogelijk te bewaren. Als zoon van zendelingen kan dat al lastig genoeg worden. In het verlengde daarvan dacht ik dat het goed kon zijn twee andere principes achter het bloggen uit te leggen of waarom ik schrijf wat ik schrijf.

Als eerst is het misschien goed om te zeggen dat mijn blog geen prioriteit is voor mij, maar ik blijf schrijven en updates plaatsen zolang ik tijd heb en het leuk vind. Als het niet lukt, dan niet. Mijn prioriteiten liggen bij het werk hier. De nieuwsbrieven zijn onze officiële manier van communiceren. Deze blog is extra.

God

Ook al ben ik zendeling, mijn blogposts hier gaan niet altijd over God en geloof. Deze blog is niet bedoeld als een stichtelijke site, maar als een inkijkje in ons leven hier. Zoals in de sitebar van de blog staat, “deze blog is een niet-representatieve verzameling van verhalen, opgedane wijsheden, culturele eigenaardigheden, zelfspot, en andere onnozele details uit mijn leven als zendeling in Bolivia.” Het is niet representatief voor ons werk omdat er veel meer gebeurt dan ik op mijn blog kan vertellen. Het gaat ook over allerlei onnozele details uit ons leven, want dat is juist wel weer representatief. Het leven als zendeling bestaat voor een groot deel uit het overwinnen van hindernissen, zoals de culturele verschillen in de zwangerschap, het omzeilen van blokkades, het in de rij staan voor documenten en ga zo maar verder. Juist die zaken geven kleur aan het leven hier en zijn leuk om over te schrijven.

Om daar op verder te gaan, ik ben van mening dat hoe wij omgaan met juist die onnozele dingen uit het leven belangrijk is en soms misschien wel meer impact hebben dan een officiële preek. Wat dat betreft geloof ik dat het scheiden van het ‘geestelijke’ en het ‘niet-geestelijke’ deel van ons leven schadelijk is. Daar komt nog bij, ik schrijf misschien niet direct over God, hij is alomtegenwoordig, ook hier.

De ander

Een andere manier waarop mijn blog niet representatief is voor ons werk, is dat ik vooral over mijzelf en mijn gedachten schrijf. Maar ons werk draait om anderen, om de mensen hier. Dat ik niet over anderen schrijf is omdat niemand een ‘project’ is waar wij aan werken. Daarbij geloof ik dat ook voor hen enige privacy belangrijk is. Ik zou zelf niet graag willen figureren in de blog of nieuwsletter van een ander als een van de projecten van diegene, helemaal niet als ik daar niets van weet. Dus dat doe ik ook niet andersom.

Maar omdat ik wel graag wat meer zou willen laten zien van de mensen hier, van hun leven en hun dromen, heb ik aan verschillende van mijn studenten gevraagd of ze wat voor me willen schrijven over zichzelf. Binnenkort hoop ik dus te beginnen met een nieuwe serie, de mensen van Bolivia.

 

 

Geef een antwoord