Waar blijven de foto’s?

geplaatst in: Nieuwsbericht | 1

Terwijl we hier een poging doen om te wennen aan ons nieuwe leven als kersverse ouders, zijn we dankbaar voor al jullie betrokkenheid en gebeden. We hebben heel veel berichtjes, bemoedigingen en felicitaties gehad. Bedankt daarvoor. (De kaartjes zijn waarschijnlijk nog onderweg maar ook alvast bedankt).

Met alle nieuwe uitdagingen en al het slaapgebrek kom ik er niet aan toe om mijn blog regelmatig bij te houden. Wat schattige foto’s van onze zoon posten is een makkelijke oplossing, en precies dat brengt me bij een punt dat ik wilde aankaarten.

Sharents

De afgelopen weken hadden mijn blogs over zwanger-zijn in Bolivia en de geboorte van Abel alle records gebroken van bezoekers. Het is bijna verleidelijk om mijn blog (en andere social media) vol te posten met foto’s van onze kleine man, maar wie daarop hoopt moet ik teleurstellen. We hebben besloten om geen foto’s te posten van zijn eerste lachje, zijn gekke bekken, zijn luieruitslag, hoe schattig hij is in de kinderwagen, zijn eerste tandje, hoe ongegeneerd hij slaapt, hoe onhandig hij kruipt, en andere gênante foto´s. Met andere woorden, we hebben besloten dat we niet aan sharenting willen doen. Niet omdat we niet graag ons geluk met jullie willen delen, maar omdat we de digitale privacy van onze zoon enigszins willen bewaken. (voor klik hier voor een artikel hierover). We zullen dus voornamelijk in de nieuwsbrieven foto’s delen en maar weinig op deze blog. 

 

Tupac Abel

inschrijven

Afgelopen week hebben we Abel ingeschreven in de burgerlijke stand. Vanwege variaties in de schrijfwijze van Tupaj hebben we gekozen om het met een c te schrijven: Tupac. De uitspraak is nog altijd hetzelfde: Toepag.

 

 

  1. Eef

    Hej Janita, mooi dat jullie dit bewust (niet) doen. Het was ook mijn/ons voornemen, maar ik ben toch gezwicht… Al denk ik dat er een verschil is tussen ‘sharenting’ en sporadisch eens delen wat mij/ons gelukkig maakt of wat een essentieel deel uitmaakt van ons leven: de kleine dingen, de moeilijkere momenten, … Maar we willen ook ten alle koste vermijden dat Frode zich achteraf zou schamen… Daarom enkel lieve, grappige momenten, soms een moeilijker moment, want we willen ook eerlijk zijn, maar geen updates en foto’s over eerste stapjes, eerste keer op het potje, hoe schattig hij eruitziet in zijn blootje of opscheppen met onze schattige wasbare luiers… Het heeft voor het grootste deel te maken met delen met vrienden en familie die we erg weinig zien, en met wie het contact zich soms bijna enkel tot Facebook beperkt… Wat ik sowieso enorm jammer vind, maar helaas hebben wijzelf dit niet volledig in de hand (wat ons betreft vallen ze hier elke week binnen ;-)). Maar dat was hier dus gewoon even om mijn eigen geweten te sussen 😉 Ik bewonder jullie hierom, echt waar. Geniet van jullie gezin!

Geef een antwoord