Zelfgemaakte refresco

geplaatst in: Het Boliviaanse leven | 0

Bij de familie van Diego maken ze meestal hun eigen frisdrank voor bij het eten. Wij hebben deze gewoonte overgenomen en hebben een variatie aan heerlijke frisdranken. Ik mis de flessen frisdrank totaal niet. Ik gebruik ook meestal stevia als zoetstof – dat komt hier vandaan – dus ik kan ervan genieten wat ik wil.

Aangezien het nu zo warm is in NL/BE leek het me leuk mijn favoriete drankjes te delen: refresco de hibisco en refresco de mango. Ik heb het eerste drankje leren maken in Nigeria waar het somo of bissap genoemd word. Ik vond hier de gedroogde bloemen op een beurs maar helaas heb ik de gedroogde bloemen nergens anders meer gevonden. Wel vond ik hibiscus-thee, en dat werkt ook prima.
Refresco de mango is heel makkelijk te maken, je kan natuurlijke elke fruitsoort gebruiken die je wilt, maar mijn favoriet is mango.

 

Refresco de Hibisco
1 zakje hibiscusthee of een handje gedroogde hibiscusbloemen
1 liter water
citroensap van 1 citroen
stevia of suiker

Giet het water in een kan en voeg de thee en citroensap toe. Voeg stevia of suiker toe naar smaak.
Het is lekker om zowel heet als ijskoud te drinken.

 

Refresco de mango
1 mango
1,5 liter (koud) water
sap van 1 citroen
stevia of suiker

Schil de mango en snijdt hem in stukjes. Eet niet teveel mango ondertussen anders hou je niets meer over (tip uit ervaring). Doe alles in de blender totdat het een egale massa is. Schenk het in een kan met ijsklontjes erbij en geniet ervan!

Geef een antwoord