De opscheppenswaardigheid van mijn leven

Afgelopen maand heb ik een Linked-in account aangemaakt. Lange tijd had ik geen zin om nog een Social Media account te moeten bijhouden, maar het schijnt een big deal te zijn voor je carrière. Het voordeel is dat je er niet zo veel mee hoeft te doen, zoals statusupdates enzo, het is redelijk onderhoudsarm. Nu heb ik dus ook een fancy [icon icon=icon-linkedin-sign size=14px color=#000 ]-link in de site-bar naar Linked-in dat laat zien dat ik bij de tijd ben.

De vergissing die ik maakte was dat ik andere profielen begon te bekijken, én die begon te vergelijken met die van mezelf. Anderen hadden beslist een interessanter leven, spraken meer talen, hadden een betere carrière en exotischere vakanties. Ik ben een zendeling, ik geef les in theologie, ik bedoel, hoe saai wil je het hebben?

Dat speelde natuurlijk goed in op ontevreden onderbuikgevoelens. Echt avontuurlijk is mijn leven hier niet, en zo opscheppenswaardig is mijn carrière niet. Mijn carrière mogelijkheden zijn ook niet bijzonder groot. Het dagelijks leven kost veel tijd hier, daarom lijkt het soms dat alles draait om het huisje, tuintje, beestjes. De beestjes zijn dan niet je eigen huisdieren, maar vervelende eencellige beestjes.

Ik had het gevoel dat het dagelijks leven bestond uit zichzelf in stand houden door te eten en te drinken en schoon te maken. Ik had iets van, als dat alles is, dan doe ik dat liever in Nederlands, dan kan ik dat met meer stijl doen.

Zo mopperde ik inwendig door op mijn leven, tot ik met een team shorttermers op restaurant ging. Een van de mannen me vroeg wat ik deed. Ik begon vol enthousiasme te vertellen over mijn lessen, de uitdagingen, en hoe ik met oraliteit bezig ben. Ergens tussendoor realiseerde ik me dat ik erg graag doe wat ik doe, dat ik een passie heb voor lesgeven en dat ik visie heb voor mijn studenten.

Mijn grote vergissing was het vergelijken met anderen.

Het is tijd om me te focussen op wat ik wél heb, en God te danken daarvoor.

Owja, check natuurlijk mijn nieuwe account eventjes.