Gevoel voor humor

Jullie zullen vast wel eens nagedacht hebben wat er komt kijken bij het leven in een andere cultuur, misschien juist in de vakantietijd. Daarbij zal je misschien wel stilgestaan hebben bij bijvoorbeeld het eten. Hier komen supermarkten weinig voor en de meeste dingen koop ik op de markt. Sommigen zullen misschien gedacht hebben aan de flexibiliteit, mensen die een uur later dan afgesproken aan komen zetten zonder ook echt ‘te laat’ te zijn. Maar ik vraag me af hoeveel nagedacht hebben over details, details zoals ondergoed kopen. Werkelijk waar een serieuze uitdaging.

Ondergoed genoeg, daar ligt het niet aan. Er zijn heel veel kleine kraampjes op de cancha (een enorme markt in het centrum van de stad) die een beperkt assortiment hebben. Je gaat daar dus heen en probeert uit te leggen wat je ongeveer wilt. Dat dat weinig effect is wordt al snel duidelijk. Je moet dan ook – midden op de markt met verschillende mensen om je heen – uitleggen waarom je geen interesse hebt in de super-push-up-bh of dat die zeer pikante bh toch ook niet is wat je zoekt. Als dan duidelijk is wat je ongeveer wel wil hebben en ze het ook nog blijken te hebben, heb je niet de luxe van een pashokje. Maar daar valt een mouw aan te passen, midden op de markt kun je best proberen of de bh ook past.

Onderbroeken zijn ook leuk. Daarbij houdt de verkoopster je met plezier de meest creatieve slips voor om te zien of het wat voor je is. Als je dan uitlegt dat je iets eenvoudigs wilt dan kijkt ze je teleurgesteld aan. Wil je geen Disneyprinses of andere cartoons op je ondergoed dan maak je het nog moeilijker. Samen kun je in de bak met ondergoed zoeken om te zien of ook wat bij zit. Voor het geval je het beeld niet voor je ziet: je staat dus midden op de markt tot je ellenbogen in de onderbroeken te kijken of er iets bij zit wat enigszins acceptabel is, terwijl je het enthousiasme van de verkoopster probeert te temperen. Passen gaat hier ook niet, dus voorhouden is de enige manier om min of meer te weten of het past. Aangezien ze van 1 maat vaak maar 1 exemplaar hebben, kun je hetzelfde ritueel herhalen bij het volgende kraampje.

Ondergoed kopen op de Cancha, zonder een hoge dosis zelfspot moet je er niet eens aan beginnen. Weet je hoe heerlijk het is de Hema binnen te kunnen lopen!