Bijbelstudies over zending - If you take missions out of the Bible, 
you won’t have anything left but the covers.

Bijbelstudies over zending

Voor wie meer wilt weten over de Bijbelse basis voor zending en hoe dat past in Gods grote plan, deel ik hier 4 Bijbelstudies en 1 boek. De eerste drie Bijbelstudies zijn in het Engels. Helaas kan ik weinig materiaal in het Nederlands vinden. Als de taal een barrière is kun je via google translate het document vertalen.

Xplore

Een uitstekende studie om mee te beginnen! Xplore is een studie over de Bijbelse basis voor zending in 7 delen. De thema’s zijn:

  • Gods Woord — Heeft de Bijbel een gemeenschappelijk thema dat alles met elkaar verbindt, of is het gewoon een verzameling geweldige verhalen?
  • Gods wereld — Wist je dat er vandaag de dag meer dan 7 miljard mensen op de planeet zijn? Wie zijn zij? Wat geloven zij? Hoe is de kerk erbij betrokken?
  • Gods werk – Wat is ons doel? Hoe passen wij in Gods plan? Maakt één persoon werkelijk het verschil? Hoe kunnen we beginnen?

Convinced

SIM is ervan overtuigd dat niemand mag leven en sterven zonder Gods goede nieuws gehoord te hebben. Deze overtuiging heeft een Bijbelse basis. De Bijbelstudie ‘Convinced!’ is een boeiende en interactieve Bijbelstudie over zending en daarmee over de reden dat SIM bestaat. Je kan deze Bijbelstudie individueel doen of als groep.

Mission Matters

Een serie van 6 Bijbelstudies uit het Evangelie van Lukas van SIM UK. Deze Bijbelstudies zijn bedoeld om jou, je kring, en je  kerk te helpen de volledige impact te begrijpen van waartoe Christus zijn discipelen roept. “We hope these studies will help those who are asking questions about mission and those who are working alongside mission workers. We hope they will equip churches and challenge those who are already committed to serving God in mission.”

Een belangrijke Bijbelse opdracht: zending!

Hier kun je twee opzetten vinden om een studie te doen over zending en wat dat jou te zeggen heeft. Deze studies zijn in het Nederlands en er zijn twee thema’s:

De Bijbelse missie

Als je wat dieper wilt gaat is het boek De Bijbelse missie van Chris Wright een aanrader. Wright laat zien wat Gods missie is doorheen heel de Bijbel. De Bijbelse theologie en missionaire opdracht zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Je kunt dit persoonlijk lezen, maar het kan ook gebruikt worden voor bijbelstudiegroepen.